Pinsa Romana

Pinsa Romana is gemaakt van een met de hand uitgedrukt pizzadeeg. Het is een hoog hydratatiedeeg dat rijstebloem en soyabloem bevat, en 3 dagen moet rijzen.

Gebakken is de bodem zacht en luchtig in het midden, met een knapperige bite aan de buitenkant. Pinsa bevat weinig calorieën en weinig gluten, maar is rijk aan smaak. De pinsa heeft een kenmerkende ovale vorm.

In de Deli bakken we twee keer in de week pinsa broodjes, die we vullen met verschillende heerlijke Italiaanse toppings, zoals onze gemarineerde aubergines met mozzarella, vitello tonnato of mortadella met stracciatella en pistachepesto.

Pinsa Romana is a style of hand-pressed pizza dough. It’s a high hydratation dough that also contains rice and soy flour, and has to rise 3 days.

Once baked, this pizza base is soft and fluffy in the centre, with a crisp, crunchy bite on the ouitside. Pinsa is low-calorie, low-gluten, but high on flavour. A pinsa has a typical oval shape.

In our Deli the chefs are baking pinsa’s twice a week, in a special shape that can hold whatever you choose to have, such as our marinated aubergines and mozzarella, vitello tonnato or mortadella with stracciatella and pistachio pesto.

0